De Tassenkas eigenaresse

Mijn naam is Saskia Jordens

Geboren in 1982 in Beverwijk. Ik heb mezelf nooit als echt creatief beschouwd, hoewel ik, als ik terugkijk, wel veel creatieve dingen deed. Ik bestempelde ze alleen nooit op die manier. 

Nu ben ik dus, naast mijn loondienstbaan bij de SIG, eigenaresse van de TassenKas. Dat is niet zomaar gekomen. Ik begon met het naaien van kinderkleding toen ik zwanger was van onze eerste. Ik vond het leuk om kleding te maken. Op die manier kon ik zelf het model, de kleur en de stof bepalen. Heerlijk om na te denken over een volgend project:
wat ga ik maken, wat voor stof wil ik daarvoor gebruiken?
En ik werd er steeds beter in. Ik maakte ook eens iets voor mezelf.
En ik maakte ook eens een tas.

Na Anne kwam Tinus. En hij kwam snel, ze schelen maar 15 maanden. Anne liep nog niet toen Tinus werd geboren, dus misschien kun je je een beetje indenken hoe dat ging in de begin jaren… het was niet makkelijk twee van die mini’s. En mijn loondienstbaan was van 32+ uur, na de geboorte van Anne naar 4 uur in de week gegaan. Ik was dus heel veel thuis. Het naaien werd een uitlaatklep voor mij waar ik erg blij van werd. Het gaf me rust en het zorgde ervoor dat ik mijn gedachten kon verzetten. Dat is gelukkig ook niet veranderd in de loop der jaren.

Het begin van de TassenKas

Mijn eerste tas maakte ik tijdens een sew along van een stoffengroep in Amerika. Ik keek erg op tegen degene die de sew along gaf, zij kon me toch een partij goed naaien. Na afloop was ik zo ontzettend trots dat ik een tas had gemaakt! Helemaal in de stof die ik wilde, ook al was het geen stof die geschikt werd geacht voor tassen. Ik was in ieder geval flink geïnfecteerd met het “bag making virus”. En zo ben ik verder gegaan. Nieuwe patronen uitproberen. Ik durfde nu te kiezen voor een patroon wat ik mooi vond en dacht goed te kunnen gebruiken. En zo ben ik inmiddels al een jaar of vijf tassen aan het naaien. En die tassen kan ik niet allemaal zelf gebruiken natuurlijk!

Met dat gegeven in mijn hoofd en mijn twee kinderen die inmiddels allebei naar school toe gingen, ontstond het idee voor de TassenKas. Hetgeen wat ik het leukst vind om te doen: het naaien en designen van tassen!

Wil jij een tas op maat? Neem vooral een kijkje onder “De TassenKas”. Wil je een tas die ready to ship is? Dan zit je goed bij “Ready to ship”.

Het lijkt me super om je een keer in het echt te mogen ontmoeten!

Veel liefs,

Sas van De TassenKas